| 06- 830.827.66
De Gouden Maand In Traditionele Chinese geneeskunde wordt naar de eerste 30-40 dagen volgend op de bevalling verwezen als de ‘Gouden Maand’. Veel traditionele culturen kennen soortgelijke praktijken waar de moeder direct na de bevalling door oudere familieleden verzorgd wordt. Dit is een tijd waarin verwacht wordt dat de nieuwe moeder volledig uitrust, herstelt en met haar baby een diepe band aangaat. De traditionele Chinese geneeskunde stelt dat deze ‘Gouden Maand’ voor de moeder en baby van uiterst belang is. De moderne maatschappij legt ons het idee op dat nieuwe moeders supervrouwen moeten zijn en zo snel mogelijk naar hun dagelijkse activiteiten moeten terugkeren. Bevallen kan uitputtend zijn en in sommige gevallen is het een angstige gebeurtenis als er tijdens de bevalling complicaties zijn voorgevallen. Tijdens de bevalling (natuurlijk of c-sectie) verliezen vrouwen een behoorlijke hoeveelheid bloed. Binnen de Chinese geneeskunde wordt Bloed geassocieerd met Qi en dat houdt in dat de moeder ook Vitale Energie heeft verloren en het is van groot belang dit zo snel mogelijk aan te vullen. .
De Postnatale Realiteit Het is soms ook niet mogelijk om over directe familie te beschikken die zondermeer tijd heeft om te helpen en er kunnen ook andere kinderen thuis zijn die ook de aandacht van hun moeder nodig hebben tijdens deze cruciale weken. Steeds meer vrouwen vinden het moeilijk om naar hun hoge energieniveau’s van voor de zwangerschap terug te keren. Wanneer dit niet behandeld wordt kan het resulteren in hoge mate van fatigue (vermoeidheid) en postnatale depressies. Dit kan ook een effect hebben op het lange termijnherstel. Omdat de energie opgebruikt is, is de moeder vanuit een Chinees perspectief verzwakt en dit kan haar kwetsbaar maken voor ziekten en vaak kunnen chronische klachten erger worden. Postpartum Problemen Acupunctuur is een geweldig middel om nieuwe moeders te helpen met hun herstel. Behandeling na de bevalling (postpartum) behelsen ook dieetadviezen om de terugkeer van gezonde niveau’s van Bloed en Qi te ondersteunen. Acupunctuur ondersteunt de volgende postpartum problemen: Postnatale depressies / Baby blues Problemen met de borstvoeding / te weinig lactatie Mastitis Urine-incontinentie Post-operatief herstel Insomnia (slapeloosheid) Rugklachten Constipatie Vermoeidheid en uitputting
Terug in vorm komen Voed je lichaam na de bevalling met goed en kwalitatief voedsel. Wanneer dat in orde is kan je metabolisme het lichaamssysteem goed reguleren en wordt het makkelijker je oude gewicht en spiertonus weer terug te krijgen.
De 6 Postpartum Sessies: Verwijst naar behandelingen die binnen de eerste 6 weken na de bevalling gegeven worden. Idealiter wordt er vanaf de 2e week na de bevalling gedurende 3 weken iedere week een acupunctuursessie gevolgd om het energieverlies tijdens de zwangerschap en bevalling te compenseren om een effectief herstel te bevorderen.
Postnatale Verzorging  We spenderen zoveel tijd om ons lichaam voor een zwangerschap klaar te krijgen, en zorgen er ook voor dat we tijdens de zwangerschap zo gezond mogelijk leven, dat we vaak vergeten dat we daar in de eerste weken na de bevalling ook mee kunnen doorgaan.
Nu ben je het belangrijkste deel van de wereld van je baby maar hierdoor komt de gezondheid van de moeder vaak op de tweede plaats terecht omdat de focus naar het kind is verschoven. Acupunctuur en moxatherapie zijn erg belangrijk voor je herstel en het terugkrijgen van je kracht na de bevalling.
Postnatale Ondersteuning
Raadhuisstraat 56A | Heemstede
info@acuclinic.nl
06-830.827.66