| 06- 830.827.66
Hoe kan acupunctuur senioren ondersteunen? Acupunctuur kan ouderen helpen bij zorgen, depressies en spanningen In de Chinese geneeskunde worden emoties gezien als een natuurlijk onderdeel van het menselijke leven en geen enkel mens ontsnapt aan verdriet, boosheid, angst of zorgen. Emoties worden alleen een ziekteoorzaak wanneer zij behoorlijk gedurende een lange periode intens aanwezig zijn, met name wanneer zij niet geuit of erkent worden (distress). Acupunctuur en de Chinese geneeskunde beschikken over vele manieren om met depressies om te gaan. Zoals bij alles in de Chinese geneeskunde bestaan er verschillende vormen van, en oorzaken voor een depressie. Maar een grondige anamnese en een acurate diagnose zal van grote hulp zijn op weg naar het herstel. Acupunctuur kan bijdragen aan de vermindering van overmedicatie Er is geen andere bevolkingsgroep die zo routinematig veel medicijnen gebruikt als de ouderen. Medicijncombinaties voor diverse aandoeningen kunnen het lichaam uitputten en in de war sturen, wat zich uit in talloze bijwerkingen. Acupunctuur kan bijdragen door het systeem beter te balanceren waardoor overmediceren niet nodig is. Acupunctuur biedt pijnverlichting aan de ouder wordende mens In tegenstelling tot ander leeftijdsgroepen lijkt het vitaliseren van een oudere patiënt een onbereikbaar doel te zijn. Maar desondanks maakt zelfs de kleinste pijnverlichting of de verbetering van een lichaamsfunctie een opmerkelijk verschil in de kwaliteit van leven bij senioren. En laten we niet vergeten dat acupunctuur ook de (mantel)zorgers helpt Uw ouder wordende vader, moeder of anderzins naaste persoon verzorgen kan relatief uitdagend, uitputtend en emotioneel belastend zijn. Acupunctuur kan de verzorgers helpen om hun eigen levensbalans te behouden en hun energie en balans te bewaren zodat zij weer positiever over zichzelf en hun zorgkwaliteit oordelen. .
Waarom Acupunctuur zinvol is voor Senioren & Bejaarden Veel senioren hebben langdurige tekorten. Omdat zij meestal niet zo gevoelig zijn is er tegen de tijd dat een symptoom opgemerkt wordt vaak al een serieus probleem ontstaan. Acupunctuur is een krachtig middel en kan ingezet worden bij gevoelige en erg deficiënte patiënten. De vele opties die Chinese geneeskunde biedt komen goed van pas. Voedingsadviezen (veel senioren eten geen gebalanceerde voeding), emotioneel welzijn en het belang van beweging wat goed is voor de doorstroming van de energie en bloed en het verbeteren van de stemming.
· · Ouder worden is een natuurlijke afname van de Levenskracht  Volgens de Chinese medische theorie neemt de vitale energie, levenskracht of ‘jing’ geleidelijk af wanneer de mens ouder wordt. Dit is gezond en een natuurlijk proces. We worden geboren met slechts een bepaalde hoeveelheid van die ‘jing’ en de manier waarop we leven bepaalt hoe het gebruikt wordt. Iemand die zwaar leeft, met veel stress, drugs of drank, heeft veelal een afgemat uiterlijk en ziet er vaak ouder uit dan hij of zij is. Ze hebben veel van hun ‘jing’ of levenskracht opgemaakt en dat maakt hen voortijdig oud.
Senioren
Het algemene doel van acupunctuur is het herstellen van het lichaamsevenwicht (homeostase) door diverse lichaamssystemen op elkaar af te stemmen en doorstromingen te bevorderen. Kleine vooruitgang heeft voor senioren al grote voordelen.
Raadhuisstraat 56A | Heemstede
info@acuclinic.nl
06-830.827.66