Nekpijnen die over de trapezius uitstralen EA punten: Locale punten GB20-GB21. Distale punten LI4 en DW5 unilateraal. Bilaterale stimulatie is ideaal.
Elleboog Pijn EA punten: Locale punten Le10 en Le12. Distale punten Le4 en DW5 aan dezelfde zijde
Bij electroacupunctuur worden er fijne naalden op specifieke plekken op het lichaam gezet die dan verbonden worden via smalle clips met een electroacupunctuur apparaat dat voortdurend electrische pulsen levert. Dit apparaat kan qua intensiteit en frequentie precies worden afgesteld, afhankelijk van de conditie die behandeld wordt
Veel studies wijzen van zowel manuele acupunctuur als electroacupunctuur aan dat het effect mede voortkomt door de activatie van receptoren (ergo-receptors) in de spieren. Het stimuleren van deze receptoren maakt lichaamseigen morfine aan, de endorfinen. Acupunctuur stimuleert de tastvezels die het effect binnenwaarts naar de wervelkolom sturen, overeenkomstig de Gate Control Theory. Studies hebben laten zien dat low-frequency electroacupunctuur (tot 10 Hz) de volgende vrijmaking oplevert: beta-endorfinen op het hersenstamniveau met-enkefaline op het spinaal-niveau Met high-frequency stimulatie (15-200 Hz) wordt er segmentaal op ruggemergniveaus dynorfine (opioïde peptides die werken als neurotransmitter) vrijgemaakt segmentaal op ruggemergniveau. Ook laten studies zien dat high-frequency stimulatie serotonine (o.a. verwerken van pijnprikkels) vrijmaakt dat pijnimpulsen remt.
We snappen nu eindelijk de werkzame mechanismes achter electroacupunctuur en zij zijn behoorlijk indrukwekkend.
Wat doet Electroacupunctuur?
low frequency electroacupuncture and ovulation induction
Zo ziet het eruit wanneer u deze pijn heeft…
Electro-acupunctuur
Electrotoepassing op de naalden kan vrijwel voor alle pijnsoorten worden ingezet waarvoor acupunctuur een indicatie is. Deze vorm van acupunctuur en pijnverlich- ting is al sinds de jaren ‘70 populariteit.
Met twee frequenties roept electro-acupunctuur tenminste vier farmacologische mechanismes op:
Opiaatreceptoren (spelen een belangrijke rol in de perceptie van pijn) NMDA receptoren ( o.a. essentieel voor zenuwoverdracht en het aanpassingsvermogen van het zenuwstelsel) Serotonergische receptoren (beïnvloeden verschillende biologische en neurologische processen zoals eetlust, cognitie, leren, geheugen, stemming, slaap en thermoregulatie) GABA receptoren (kalmering, spierontspanning - remt de activiteit van zenuwcellen in grote delen van het centraal zenuwstelsel)
   CONTACT        TARIEVEN    TIJDEN       Roeland Krijnen    THERAPIEEN       LOCATIE