| 06- 830.827.66
Pediatrische Acupunctuur is een prima aanvulling van de gebruikelijke behandelingen van kinderziektes. Kinderen reageren vaak goed op de behandelingen vanwege hun vaak krachtige herstelvermogen dat goed reageert op vaak kleine veranderingen en aansturingen van de lichaamsfysiologie. Vooral chronische aandoeningen zijn goed te behandelen.
De Pijnloze en bijwerkingsvrije Lasertherapie is een essentiële therapievorm voor kinderen. Zij ervaren acupuntuur met Laser als plezierig en angstvrij. Het gebruik van voorgeschreven medicijnen bij bijvoorbeeld ontstekingsaandoeningen, gewrichts- klachten of huidklachten kunnen vaak verlaagd worden. Zie HIER hoe dat biologisch en fysiologisch werkt. .
Acupunctuur wordt met succes gebruikt om kinderen van alle leeftijden te behandelen. De te behandelen aandoeningen zijn o.a.: allergieën, sinus congestie & luchtwegklachten, frequente verkoudheden, terugkerende ooronstekingen, slaapproblemen en slapeloosheid, nachtmerries, Sensory Processing Disorder (SPD - moeite heeft met zintuiglijke informatieverwerking), spanning, bedplassen, spijsverteringsproblemen en maagzuur reflux, misselijkheid en overgeven, constipatie, huidklachten, uitslag en eczeem, tandpijn en groeipijn.
Kinderhospitaal Boston, USA Een studie naar het effect van acupunctuur bij kinderen door Yuan-Chi Lin, M.D., een anesthesioloog gespecialiseerd in pediatrisch pijnmanagement aan het Boston-gevestigde Harvard-verbonden kinderhospitaal, wijst uit dat pijnbestrijding met acupunctuur effectief is. De studie van Dr. Lin betrof 243 kinderen tussen de 6 maanden en 18 jaar oud. Deze kinderen kregen acupunctuur voor rugpijn, hoofdpijn, maagpijn en andere chronische klachten waardoor zij bijvoorbeeld regelmatig niet naar school konden. De kinderen in deze studie beoordeelden de pijn die zij ervaarden gemiddeld 8 uit 10, waarbij 10 voor de hevigste pijn staat. Dr. Lin’s onderzoek wees uit dat de kinderen die acupunctuursessies deden aangaven minder pijn te ervaren dan voor de behandelingen. Zij beoordeelden hun pijn nu 3 uit 10 in tegenstelling tot de 8 daarvoor. Ook gaven zij aan dat ze meer op school waren, beter sliepen en vaker meededen aan extracurriculaire activiteiten.
Is acupunctuur veilig voor kids?  Volgens een grote nieuwe studie in The Journal of Pediatrics is het antwoord JA - zeker bij goed opgeleide en bij beroepsvereni-gingen aangesloten acupunc-turisten. Kinderen zijn puur & herstellen sneller  Kids worden meestal snel beter en vaak zijn 1 tot 3 behandelingen al ruim voldoende om hun minder ernstige klachten te laten verdwijnen. Bepaalde chronische klachten vragen om een langer behandelverloop maar u en uw kind zou een verschil moeten merken na 1 a 2 sessies.
Kinderen & Therapie
Raadhuisstraat 56A | Heemstede
info@acuclinic.nl
06-830.827.66